Algarve – Pământul Eternei Primăveri, plajele, orașul Silves și legenda prințesei vikinge

Este cea mai sudică regiune a Portugaliei și una dintre destinațiile preferate anual de milioane de turiști. Este Algarve, Pământul Eternei Primăveri, o zonă superbă de coastă a Mediteranei, cu plaje pitorești, stațiuni cochete și orășele vechi, cu istorii și povești minunate. Capitala Faro, Albufeira, Portimao, Loule, Lagos sau Carvoeiro sunt doar câteva dintre orașele și stațiunile care pot încânta turiștii cu obiectivele lor, fie că acestea sunt plaje secrete, edificii istorice, insule deșertice sau mici delte precum Rio Formosa.

Ar fi păcat însă să ajungi în zona Algarve și să nu faci o vizită într-un mic orășel din interiorul provinciei, la 15 kilometri de coastă. Acesta nu se poate lăuda cu o plajă ca celelalte localități din zonă dar are atracțiile sale inedite.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă la Algarve

Este Silves, sau Shilb (Xilb) cum i-au zis maurii care au întemeiat așezarea în anul 713 d.H și a fost în timpul cuceririi arabe capitala regiunii Al Faghar, Algarve. Silves este impresionant cu al său castel cu 11 turnuri, ridicat pe culme și dominând cochetul orășel de la poalele dealului. Castelo de Silves a fost construit în etape, din secolul VIII și până în sec XIII. Parte integrantă a Regatului Cordobei, el a fost mereu disputat de mauri și de spanioli, aceștia din urmă reușind în cele din urmă să îl cucerească definitiv, în cadrul mișcării de eliberare națională numită Reconquista. Lângă castel se află și o frumoasă catedrală, Se de Silves, care merită vizitată.

Și mai are Silves ceva deosebit: o legendă minunată. Se spune că, de mult regele maur al cetății și-a luat de soție o prințesă vikingă, cine știe cum ajunsă în aceste locuri. Nordica își iubea soțul și cei doi erau fericiți. Într-o zi ea însă s-a îmbolnăvit și a căzut la pat. Viața i se scurgea treptat și nici un doctor nu știa care este leacul. Atunci, un slujitor isteț i-a spus regelui să planteze pe câmpul din oraș sumedenie de migdali. În scurt timp, pomii au înflorit iar florile lor erau albe… Dintr-o dată, atunci când a văzut câmpul alb de la fereasta castelului, prințesa și-a revenit complet. “Mi-a fost dor de casă, de zăpezile din regatul tatălui meu dar acest câmp minunat mi-a alinat dorul” a zis prințesa. Și-a revenit complet și a rămas alături de soțul ei, maur, trăind, ca în povești, în pace și până la adânci bătrâneți…

Click AICI pentru oferte speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *