Alsacia – Colmar, “Le Petite Venice” și… Statuia Libertății!

Provincii surori cu o istorie tumultoasă, Alsacia și Lorena sunt astăzi două dintre regiunile Franței, extrem de căutate de către turiștii din întreaga lume. Ne vom referi acum doar la Alsacia, a cărei capitală este celebra Strasbourg, un oraș impresionant care este și sediul Parlamentului European. Un circuit în Alsacia aduce cu sine o sumedenie de obiective minunate de vizitat. Nu vom vorbi acum despre Strasbourg… pentru că într-un asemenea traseu se numără și un orășel al cărui nume nu îți spune, aparent, mare lucru. Este Colmar (Kolmar), o așezare creată în urmă cu mai bine de 1100 de ani și care în Evul Mediu a purtat și numele de Colombarium.

CLICK Aici pentru cea mai bună ofertă in Alsacia si Lorena

Astăzi i se mai spune “Le Petite Venice”, Mica Veneție, pentru că frumoasele sale canale cu apa curată a râului Lauch aduc foarte mult cu cele ale celebrului oraș italian. Orașul Vechi al Colmarului este minunat, cu edificii pline de culoare și bun gust iar turiștii nu au cum să se plictisească cu atâtea obiective în jur. Maison Adolph (sec.XIV), Koifhus (vechea vamă – sec.15), Casa Cavalerilor Ioaniți (sec.17), sau Biserica Sfântul Martin (sec.XIII – XIV) sunt doar câteva dintre clădirile impresionante care sunt gata să spună povestea unui oraș impunător al Alsaciei, provincia mereu disputată de Franța și Germania.

Colmar se mai laudă cu un obiectiv inedit. Aici se găsește… Statuia Libertății! Nu, nu este o greșeală: vorbim despre o copie fidelă (de 12 metri înălțime) a celebrei statui din New York, simbolul Americii. De ce aici? Pentru că acest Colmar este orașul natal al lui Frederic Auguste Bartholdi, cel care a creat Statuia Libertății pe care ulterior celebrul Gustave Eiffel a construit-o și pe care Franța a dăruit-o Statelor Unite.

Aflat la poalele munților Vosgi, chiar în fața masivului Le Grand Ballon, Colmar este un oraș încântător, cochet și plin verdeață iar turiștii nu vor regreta, măcar cele câteva ore petrecute în așa-numita Mică Veneție…

Click AICI pentru oferte speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *