Bavaria – Schloss Neuschwanstein, Castelul Frumoasei Adormite

În Sud-Vestul Bavariei se află un castel minunat. Atunci când ajungi să îl vizitezi, ai o senzație de deja-vu. Nu greșești, pentru că acest castel din Germania le-a servit ca sursă de inspirație celor de la Disneyland, California, atunci când au creat Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Toate filmele realizate ulterior de Disney poartă și emblema castelului de influență bavareză.

Dincolo de faptul că a fost model pentru americani, Castelul Neuschwanstein este un obiectiv turistic extraordinar. Din 1886, de când a fost deschis pentru public și până în prezent a fost vizitat de peste 60 de milioane de turiști din întreaga lume. A fost construit de regele Bavariei Ludwig II (Ludovic), supranumit Regele Nebun sau Regele Lebădă (pentru că dezvoltase o obsesie pentru obiecte în formă de lebădă).

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN BAVARIA

Castelul este în stil romantic renascentist și a fost ridicat pe ruinele unui castel vechi (Schwanstein) motiv pentru care a primit și numele de Neu (Nou). A fost refugiu pentru tânărul rege, nonconformist și extravagant, care, în ciuda opiniei generale, l-a ridicat din proprii săi bani și din împrumuturi în nume personal. Ludwig al II-lea l-a gândit și ca refugiu și omagiu pentru compozitorul Richard Wagner, pe care regele îl idolatriza.

Ludwig a fost declarat iresponsabil, pe motiv de boală mintală și la trei zile după ce I/a fost luată puterea s-a înecat în mod suspect în lacul Stamberg (13 iunie 1886).

Minunatul său castel a rămas în picioare și de aproape un secol și jumătate domină cerul Bavariei, spunându-și poveștile de demult.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *