Capul Bunei Speranțe, Bartolemeo Diaz și Olandezul Zburător

Mult timp s-a spus că este cel mai sudic punct terestru al Africii. Nu este așa, pentru că la 150 de kilometri în sud se află Golful Acelor (Cape Agulhas). Capul Bunei Speranțe este însă mult mai cunoscut și este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Africa de Sud. Locanicii îi spun The Cape și îți vor arăta chiar și locul unde, spun ei, se întâlnesc apele Oceanului Atlantic cu cele ale Oceanului Indian.

A fost descoperit în 1488 de navigatorul Bartolomeo Diaz, care l-a botezat Cabo das Tormentos (Capul Furtunilor). Numele de astăzi, Cabo de Boas Esperanza, i-a fost pus mai târziu de regele Joao al II-lea al Portugaliei (1481-1495).

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN AFRICA DE SUD

Ironia sorții, descoperitorul Bartolomeo Diaz și-a găsit moartea chiar în apropierea Capului, el înecându-se în timpul unei furtuni, pe 29 mai 1500, la 12 ani după ce găsise această impresionantă peninsulă ce intră în apele Atlanticului.

Peisajul este magnific și ai senzația că timpul a rămas în loc și că în orice moment, la orizont poate să apară pânzele unei corăbii portugheze sau olandeze. Farul cel nou, care bate la peste 100 de kilometri distanță, se află la 87 metri înălțime deasupra mării.

Este un loc plin de legende iar cea mai faimoasă dintre ele este cea a Olandezului Zburător. Se spune că acest navigator blestemat bântuie încă prin aceste ape, împreună cu nava și  cu echipajul său format din fantome ale marinarilor. Olandezul și-a vândut sufletul Diavolului și este sortit să rătăcească la nesfârșit.

Localnicii îți vor mai spune o poveste: cea a monstrului mitologic Adamastor, devenit spirit rău ce a fost pedepsit de către zei și care bântuie acum întinderile Oceanului.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *