Cardiff și minunatele castele galeze

Un circuit în Marea Britanie trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, o vizită de cel puțin o zi și o noapte în Cardiff, capitala Țării Galilor. Este un loc magic, unde ruinele vechilor castele medievale se ridică la doar câțiva metri depărtare de clădirile unui oraș modern și puternic industrializat. Orașul s-a numit în vechime Caerdyf (fortul de pe râul Tyf), pentru că aici romanii au ridicat o puternică fortificație încă din prima jumătate a secolului I. Cardiff impresionează și astăzi cu ale sale castele și parcuri extraordinare, oaze minunate de liniște.

Castelul Cardyff a fost construit în a doua jumătate a sec.XIX iar zidurile sale cuprind și vechea fortăreață normandă (sec.XI) pe care oamenii lui William Cuceritorul au construit-o peste fortul roman. La 6 kilometri nord de capitală se află Castelul Roșu, Coch Castle, impunător pe panta unui deal și desprins parcă din povești arturiene. La 12 kilometri de centrul Cardiffului te așteaptă încă un castel magic. Este Caerphilly, datat în sec. XIII, cel înconjurat de șanturi uriașe de apă și aflat într-o oază de verdeață.

Click Aici pentru cea mai buna oferta de circuit în Marea Britanie

În Cardiff turiștii pot vizita și frumoasa catedrală Llandaff, actuala construcție fiind veche de aproape 1000 de ani. Llandaff este astăzi un cartier în nordul Cardiffului dar a fost așezare separată până în 1922. Aici poți participa noaptea la un veritabil tur al locurilor bântuite, Llandaff Ghost Walk. Se face evident la miezul nopții, pe străduțe din apropierea unor vechi ruine medievale și este mai mult un motiv pentru a afla povești și legende de de mult, narate de ghizi specializați. Cardifful are foarte multe de oferit.

Parcurile Roath, Bute sau rezervația Brecon Beacons sunt locuri extraordinare de relaxare și petrecere a timpului liber. Golful Cardiff este de asemenea o destinație “must do”. Nu poți părăsi orașul fără o vizită în Templul Rugbului, Millenium Stadium, arena națională de 75.000 de locuri unde își dispută meciurile internaționale atât selecționata de rugby, cât și cea de fotbal. Poți face multe în Cardiff: ai puburi unde te poți distra, magazine de suveniruri… Poți trage o fugă chiar și la Muzeul Mineritului și Bigg Pitt, aflate în Blaenofon, la 40 kilometri distanță. Timpul este însă atât de scurt și nu le poți vedea pe toate… Imaginea minunateor castele galeze nu va dispărea însă niciodată…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *