Cascadele Iguazu, “Gâtlejul Diavolului” și legenda creației

Este cel mai mare sistem de cascade din întreaga lume și una dintre cele mai mari minuni ale naturii, un loc în care nu poți fi decât umil și exaltat în fața măreției Creatorului. Cascadele Iguazu (Iguacu) se află la granița dintre Argentina și Brazilia, cele mai multe dintre spectaculoase căderi de apă aflându-se însă pe partea primeia dintre țări.

Numele cascadelor și al râului omonim vine de la cuvintele Y Wasu care în dialectul local guarani se traduce prin “apă mare”. Localnicii i-au mai spus și Gâtlejul Diavolului. Au și o legendă veche de sute de ani, care încearcă să explice apariția acestui loc incredibil.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în America de Sud

Povestea spune că un zeu s-a îndrăgostit de o frumoasă localnică numită Naipi. Aceasta însă iubea un tânăr de la ea din sat, Toroba și nu a vrut să cedeze insistențelor zeului. Cei doi tineri muritori s-au urcat într-o canoe și au încercat să fugă pe râu, pentru a scăpa de furia zeului. Acesta însă a creat cascadele iar barca celor doi s-a răsturnat. Tinerii au fost condamnați la eternă prăbușire și se spune că spiritele lor, despărțite, se caută încă, unul pe altul, prin vâltoarea cataractelor.

Patrimoniu Unesco, aceste Cascade Iguazu sunt practic formate din 270 de căderi de apă, ce se întind, în formă de U, pe o lungime de aproape 3 kilometri. Înălțimea cataractelor variază între 60 și 82 de metri. Descoperit în 1541 de un conchistador spaniol Alvar Nunez Cabeza de Vaca (Cap de Vacă), acest loc este în prezent unul dintre cele mai căutate obiective turistice din lume, pe care oricine ar trebui să îl viziteze o dată în viață.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *