Ce nu știați despre Amsterdam

Supranumit și Veneția Nordului, Amsterdam este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. Iată câteva informații extrem de interesante, care dau și mai multă culoare acestei metropole olandeze.

Știm că este „capitala europeană a petrecerilor,” dar în același timp este și „capitala bicicliștilor” pentru că există aproape 1 milion de biciclete într-un oraș cu doar 900.000 de locuitori!

Inițial numele orașului a fost Amstelredamme, întrucât pe aici trece râul Amstel, pe care s-au aflat mereu un pod și un baraj. Acum sunt peste 1200 de poduri în Amsterdam! Orașul este legat de Marea Nordului printr-un canal.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS LA AMSTERDAM

Amsterdam este situat la doi metri sub nivelul mării și are 165 de canale (cu 15 mai multe decât Veneția), cele mai multe dintre ele navigabile.

Este orașul cu cel mai mare număr de muzee pe metru pătrat, din lume! Este capitala oficială a Olandei, dar instituțiile fundamentale ale statului se află la Haga.

Pe steagul orașului apar trei cruci ale Sfântului Andrei, puse probabil după ce, în vechime, urbea a fost devastată de trei calamități – ciumă, inundație, foc.

Deși este considerat capitala distracției, în același timp este și unul dintre cele mai sigurre orașe ale Europei!

ALTE OFERTE SPECIALE DE VACANȚĂ ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *