Corfu: Palatul Prințesei Sisi și Moartea eroului Ahile

La mică distanță de Corfu, pe una din înălțimile din apropierea mării, cu o priveliște care îți taie răsuflarea, se află Palatul Achilion, fosta reședință de vară a împărătesei austriece Elisabeta, cunoscută și mai degrabă ca Prințesa Sisi. După tragica asasinare a împărătesei de către un anarhist italian, în toamna anului 1898, palatul a fost abandonat o vreme, revenind apoi kaiserului Wilhelm al II-lea, de la care a fost cumpărat de statul grec și transformat în muzeu.

Palatul este o construcție impresionantă, inspirată de mitologia greacă, dedicată lui Ahile, eroul legendar al Războiului Troian. Împărăteasa austriacă fiind fascinată de cultura și istoria vechilor greci, iar vizitatorul simte asta încă de la intrare unde este întâmpinat de statuile ce străjuiesc scările la capătul cărora o pictură enormă ilustrează victoria lui Ahile în lupta cu un alt personaj celebru al mitologiei grecești, Hector.

Click AICI pentru ofertă specială de PAȘTE în Corfu!

Palatul este colecție impresionantă de sculpturi, statui în mărime naturală și statuete reprezentând Empress_Elisabeth_of_Austria,_1864panteonul grecesc, cele mai importante figuri regăsindu-se aici – Zeus, Hera, Apollo, Hermes, iar pereții interiori sunt acoperiți cu sute de tablouri. Pe lângă acestea poate fi admirată o sală a oglinzilor, dar și capela împărătesei, ai cărei pereți sunt acoperiți cu picturi superbe specifice unui lăcaș catolic.

Grădinile palatului sunt o atracție deosebită, în mijlocul lor tronând o superbă statuie a lui Ahile, de altfel atracția principală a palatului, realizată din marmură de un faimos sculptor berlinez, Ernst Gustav Herter. Numită Moartea lui Ahile, statuia a impresionat-o profund pe împărăteasă, care a cumpărat-o și a dus-o în Corfu, unde a transformat-o în piesa centrală a reședinței sale. Priveliștea impresionantă asupra coastelor Mării Ionice este completată de măslinii și chiparoșii care însoțesc aleile de piatră ce străbat grădinile.

Palatul este deschis zilnic, între orele 08.00 – 19.00 (aprilie – octombrie) și 08.30 – 15.00 (noiembrie – martie). Pretul biletului de intrare este de 7 euro pentru adulți, 5 euro pentru sudenti, elevi, seniori și copii, și 5 euro pentru grupuri organizate mai mari de 10 persoane. Fotografiatul este permis turiștilor.

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *