Costa Brava – Coasta Sălbatică a Cataloniei

I s-a mai spus în vechime Coasta Greacă, Coasta de Coral sau Serena, Liniștită. La începutul secolului trecut, în 1908, un jurnalist catalan pe nume Ferran Agullo a botezat-o Costa Brava, adică Sălbatică, Aspră… Și așa i-a rămas numele…

Costa Brava este astăzi un loc magic care atrage milioane de turiști din întreaga lume…  Vorbim despre o regiune, nu despre un oraș așa cum cred încă mulți… Peste 200 de kilometri de coastă cu peisaje desprinse parcă din povești, cu stațiuni frumoase și localități liniștite. Provincia catalană în care se găsește Costa Brava este Girona și se află în imediata vecinătate a Barcelonei (la nord-est).

Click Aici pentru oferta specială de Paște

Atunci cânt te saturi de liniștea și de frumusețea sălbatică a Coastei, poți da imediat o fugă în tumultuoasa capitală, pentru a vizita Sagrada Famiglia sau pentru a te plimba pe Las Ramblas (Les Rambles în catalană).

Poți avea însă surpriza de a nu îți dori să stai prea mult în aglomerația marii urbe, pentru că deja Costa Brava te-a atins cu magia sa… Așa li s-a întâmplat în trecut și celebrilor Dali și Picasso care veneau adesea pe țărmul abrupt al țărmului din Girona pentru a crea opere nemuritoare.

Blanes, Tossa del Mar, Lloret del Mar, Calella de Parafrugel, Llafranc, Malgrat del Mar, Santa Susana, toate aceste orășele turistice te așteaptă cu brațele deschise, pregătite să îți ofere vacanța vieții tale. De aici ai mereu drumurile deschise spre minunile din Montserrat, Girona, Barcelona sau Tarragona, orașe incredibile ale Cataloniei.

Istoria și cultura acestei Catalonii te vor fermeca iar când te vei întoarce acasă, abia vei putea rememora ceea ce ai văzut, ceea ce ai vizitat… Din minte nu ți vor șterge însă nicio clipă minunatele priveliști ale acelor stânci ce par gata să se prăbușească în apele Mediteranei… Stâncile din Costa Brava…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *