Costa Rica, bijuteria Americii Centrale și legenda vulcanului Poas

Spaniolii au numit-o Coasta Bogată, atunci când au cucerit această țară, la începutul secolului XVI. Astăzi Costa Rica este considerată perla turistică a Americii Centrale, fiind preferată în detrimentul statelor vecine Nicaragua, Panama sau Ecuador. Costa Rica se laudă cu plajele sale minunate de pe Coasta Pacificului, în vest dar și cu frumoasele coaste ale Mării Caraibilor, de la Est. Capitala țării este San Jose, un oraș frumos poreclit Eterna Primăvară, cu numeroase obiective turistice precum Catedrala, Muzeul Jadului sau Muzeul Aurului. Aici, în oraș poți gusta din celebra cafea costaricană, preferată de o lume întreagă.

Înainte de toate, San Jose este însă, mai ales, un punct de plecare spre descoperirea “comorilor” din teritoriu. Pentru că nu poți merge în Costa Rica fără să vizitezi Parcurile sale Naționale precum Tortuguero (cu ale sale țestoase care vin să își depună ouăle) sau Manuel Antonio. Aproape de capitală se găsește Vulcanul Arenal, unul din cei mai activi din lume și impresionant prin forma sa perfect conică. Cel mai activ vulcan din țară este însă Irazu, aflat lângă satul Carthago, la peste 3500 metri altitudine. Irazu se mândrește cuminunatul său lac Diego de Araya, cu ape ireal colorate în galben și verde. Minunat este însă un al treilea vulcan, Poas. Lângă vârful acestuia se găsesc două lacuri, unul cu ape acide (Laguna Caliente) și al doilea, Laguna Botos.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Costa Rica și America Centrală

O legendă minunată se leagă de Poas și mai ales de cea de a doua lagună. Se spune că o fată frumoasă locuia într-un sat de lângă vulcan. Se împrietenise cu o pasăre frumos colorată, numită de localnici Rualdo și care cânta minunat. Amândouă colindau prin jungă în fiecare zi. Tatăl fetei, șamanul satului, speriat că vulcanul va erupe și va distruge satul a urcat pe munte și a vorbit cu spriritul acestuia. Spiritul i-a cerut să o sacrifice pe fiica lui pentru că doar așa, satul nu va fi distrus.

Bărbatul a acceptat sacrificiul, a dus-o pe dată lângă crater. Atunci a apărut însă Rualdo, pasărea care a coborât în crater și i-a cântat minunat spiritului. Duhul vulcanului a fost impresionat de triluri, a început să plângă și astfel, în locul craterului ce stătea să erupă, s-a format laguna Botos. Fata șamanului nu a mai fost sacrificată iar satul a scăpat de primejdie, grație cântecului minunat al păsării Rualdo. Laguna Botos stă și astăzi drept dovadă pentru că orice legendă, își are în felul său, un dram de adevăr…

Click aici pentru ofertele speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *