Dublin, orașul statuilor de pe stradă

Multe dintre orașele Europei se laudă cu frumoasele statui ce le împodobesc străzile și le dau un plus de farmec. Și România are astfel de creații, să nu uităm grupurile statuare din orașul vechi Alba Carolina, din Alba Iulia. Nu mai vorbim despre Paris, Roma sau alte mari capitale ale lumii. Dar poate mai surprinzător decât toate este Dublin, capitala Irlandei, acolo unde te întâlnești la fiecare pas cu astfel de statui, creații incredibile.

statues of dublin oscar wilde

Într-un parc îl vei întâlni pe fiul nebun al orașului, marele și controversatul Oscar Wilde care te privește superior în timp ce stă tolănit pe un bolovan. La intrarea într-un magazin vei da nas în nas cu marele James Joyce, autorul celebrului roman Ulise și unul dintre cei mai importanți scriitori ai  umanității. Rokerul Phil Lynott este și el pe stradă, aducându-ți aminte de vremurile când formația sa Thin Lizzy era considerată una dintre cele mai bune trupe din lume.

statues of dublin molly malone 1

Nu doar artiștii sunt însă reprezentați pe străzile orașului. O vei găsi și pe celebra negustoreasă Molyy Malone, personaj real din secolul XVII, care a devenit celebră datorită unui cântec popular, pe care acum îl cunoaște orice irlandez.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Irlanda

vikings ship

Vei vedea și o corabie vikingă, sau mai bine zis părți din ea, montate pe trotuar și în mijlocul căreia se află o bancă modernă, pe care te poți așezsa pentru ați trage sufletul. Drakarul vinig comemorează amintirea războinicilor nordici care au întemeiat în sec. IX așezarea Dublind.

statues of dublin hags with the bags 2samuel bekett

 

Muncitorul de pe chei sau bătrânele care stau la taclale așezate pe o bancă sunt doar alte câteva dintre creații uimitoare ale unui oraș superb. Ele sunt însă mult mai multe. Caută doar statuile, cu ale lor povești și vei avea parte de o vacanță inedită, în Dublin, capitala Irlandei…

Click aici pentru ofertele speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS

statues of dublin phil lynottstatues of dublin floozy in the jacuzzi 2statues of dublin mad milkmanstatues of dublin stephens green

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *