Ești la Amsterdam? Muzeele Vodcii, al Torturii sau Erotic te așteaptă!

Muzeele sunt principala atracție a Amsterdamului și nici nu sunt puține, un citybreak nu vă va fi de ajuns. Cincizeci de muzee nu pot fi vizitate în trei – patru zile, mai ales că trebuie să-ți rezervi timp și pentru minimum o plimbăreală pe canalele orașului. Dar, nu-i nimic, cine nu vrea să se întoarcă în capitala Olandei?

Cele mai vizitate muzee din Amsterdam sunt muzeele Van Gogh, Rijks şi Stedelijk, unde pot fi admirate operele din Epoca de Aur a picturii olandeze, dar dacă sunteți un mare admirator al artelor și lângă inimă vă încap și artele moderne, atunci puteți vizita şi minunatele muzee cu artă modernă, presă, film, teatru şi fotografie. Totuși, nu toată lumea e moartă după artă, iar asta o știu și olandezii, ca atare, mergeți să vizitați muzeele Sexului, al Hașișului, muzeul berii Heineken, al Vodcii, al fanilor clubului de fotbal Ajax sau, de ce nu?, al Torturii! Sau poate vrei să te bați pe burtă cu Bono ori să o mângâi pe Kylie Minogue? Nimic mai ușor, mergi la Muzeil Madam Tussauds!

Click AICI pentru oferta specială Citybreak Amsterdam!

Muzeul Van Gogh
Muzeul găzduieşte aproape 200 de picturi şi 550 de schiţe înfăţişându-l pe Van Gogh în perioade diferinte ale vieţii sale. Tot aici, sunt expuse sute de scrisori scrise de către Van Gogh către fratele sau Theo. Principalul punct de atracţie rămâne opera lui Van Gogh, de la peisajele întunecate la perioada impresionistă şi apogeul carierei sale reprezentat de atmosfera mediterană vizionară.
Locaţie: Paulus Potterstraat 7, Cartierul muzeelor.
www.vangoghmuseum.nl

Rijksmuseum Amsterdam
Muzeul Rijks este cel mai mare muzeu din Olanda, cu peste un milion de vizitatori anual. Acest muzeu reprezintă un veritabil punct de referinţă în peisajul cultural şi istoric al Amsterdamului. Aici puteţi admira o impresionantă colecţie de artă olandeză, unică în lume, o vastă incursiune în istoria Epocii Medievale până în anul 1945. Cel mai frumos traseu este considerat a fi Epoca de Aur, respectiv secolul al XVII-lea.
Locaţie: Stadhouderskade 42, Cartierul muzeelor.
www.rijksmuseum.nl

Muzeul Rembrandt
Casa unde a locuit Rembrandt între anii 1639 şi 1659 adăposteşte acum o colecţie numeroasă de gravuri. În mare parte, aceste gravure au fost realizate în această casă. De asemenea, mai puteţi vedea o impresionantă colecţie de picturi ale oamenilor care l-au inspirat pe Rembrandt, precum Pieter Lastman.
Locaţie: Jodenbreestraat 4

Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds
Nu ai timp s-o vizitezi pe prinţesa Maxima? Poţi să te întâlneşti în fiecare zi cu ea la Muzeul Figurilor de Ceară. Prinţesa Maxima poate fi găsită chiar lângă Kylie Minogue, Bono şi Bob Marley. Un pic de cultură poate? Poţi trage cu ochiul în atelierul maestrului Rembrandt. Poţi vedea toate aceste personalităţi în mărimi naturale şi înfricoşător de adevărate.
Locaţie: Piaţa Dam

Muzeul Het Schip ( Nava )

Construit în stilul Şolii de Arhitectură din Amsterdam.
Acest muzeu reprezintă un exemplu edificator al Şolii de Arhitectură din Amsterdam de la începutul secolului al XX-lea. Numele clădirii este Nava. Aceasta a fost creată de către M. de Klerk. Munca de restaurare a interiorului s-a încheiat cu succes.
Locaţie: Spaarndammerplantsoen 140
www.hetschip.nl

Muzeul Vodcii
Vodka Museum este cel mai nou dintre muzeele din Amsterdam. Acesta este situat pe Damrak, aproape faţă în faţă cu Gara Centrală. Vodka Museum organizează expoziţii despre istoria vodkăi ruseşti. Cronologia este finalizată cu câteva sticle de vodkă unice, precum şi de câtre sute de sortimente de vodkă din Rusia şi alte ţări. În mod ironic sunt postate şi câteva postere anti-alcool din era sovietică. Şi cum timpurile s-au schimbat, în cadrul muzeului se află un bar unde puteţi consuma celebra vodkă chiar la faţa locului.
Locaţie: Damrak 33

Muzeului Clubului de Fotbal Ajax
Muzeul prezintă istoria clubului de fotbal Ajax Amsterdam, poze cu legende ale fotbalului din ultimii 100 de ani.
Locaţie: Amsterdam Arena, Arena Boulevard 29, Amsterdam ZO
www.ajax.nl

Muzeul Erotic
Situat chiar în centrul Ditrictului Felinarelor Roşii, acest muzeu prezintă istoria domeniului. Cinci etaje pline cu distracţie şi lucrări de artă erotică.
Locaţie: OZ. Achterburgwal 54

Muzeul Berii Heineken
Nici o vizită nu este completă fără a arunca o privire rapidă şi în interiorul uneia dintre cele mai cunscute fabrici de bere din lume – Heineken. Aici poţi afla tot ceea ce vrei să ştii despre istoria producţiei berii şi procesul de fabricaţie a acesteia – de la faza de început până la produsul final.
Locaţie: Stadhouderskade 78
www.heinekenexperience.com

Muzeul Torturii
Acest muzeu mic şi întunecat prezintă câteva dintre cele mai înfioratoare invenţii de tortură şi execuţie a oamenilor. Completate cu funii, cuie, greutăţi şi cuţite, aceste maşini iţi vor da sentimentul de recunoştinţă pentru faptul că nu mai sunt folosite în timpurile moderne.
Locaţie: Singel 449

Pont! Există un CARD SPECIAL pentru muzee, care este soluţia ideală pentru iubitorii de artă şi muzee și poate fi folosit pentru a vizita peste 400 de muzee din Olanda!

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *