Hafengeburtstag – Sărbătoarea Portului Hamburg, “Poarta Lumii”

Este un oraș deosebit, cu foarte multe atracții turistice. Nu am fi vorbit însă de Hamburg dacă nu ar fi existat portul său, în continuare al doilea port al Europei, după Rotterdam și al șaptelea în lume. În urmă cu peste 800 de ani, pe 7 mai 1189, Frederick I Barbarossa, împăratul Sfântului Imperiu Roman a decis înființarea unui port pe fluviul Elba, la 110 kilometri de vărsarea acestuia în Marea Nordului. Poziția strategică a făcut din Hamburg marele port al Evului Mediu, fiind declarat oraș liber al Ligii Hanseatice. A fost atât de important, încât mult timp porecla acestui Port a fost Poarta Lumii.

În prezent, în fiecare an, în primul week-end al lunii mai, se organizează Festivalul Portului, Hafengeburtstag. Anul acesta, sărbătoarea se ține timp de patru zile, între 5 și 8 mai. Peste 1 milion și jumătate de turiști sunt așteptați să participe la acest mare eveniment. În fiecare zi va avea loc parada vaselor din port, începând cu vechi corăbii din lemn și terminând cu vase uriașe supermoderne, printre care se numără și “orașele plutitoare”, marile vapoare de croazieră. În patru zile vor defila peste 300 de nave, mari și mici.

Click Aici pentru oferta speciala pentru Hamburg

Multe dintre vasele vechi, unele dintre ele, adevărate opere de artă, sunt acum muzee și pot fi vizitate. Festivalul nu constă doar în paradele și defilările de vase. Au loc numeroase evenimente, de la concerte de muzică live, la piese de teatru și până la bâlciuri pentru copii. Numeroase magazine și tarabe își dechid porțile încercând să îi atragă pe turiști cu cele mai bune produse.

Nu putem uita însă și de Festivalul Berii, căci germanului îi stă bine cu berea… Corturi uriașe își așteaptă oaspeții cu halbe din cea mai bună bere și cu nelipsiții cârnați.

Dacă ai cumva timp să pleci din port, poți da o fugă și la obiectivele deosebite din oraș. Grădina Zoologică Hagenbecks, Grădina Botanică, lacul Alster, Muzeul Miniaturii sunt doar câteva ținte pe care nu trebuie să le ratezi… Și evident, nici principala arteră a orașului, Mockebergstrasse, care traversează atât orașul vechi cât și zona modernă și pe care se află sute de magazine.

Cu o oră înainte de plecare, de preferat la apus, merită să te întorc în Port și să admiri Elba ce își continuă eternul său drum spre Marea Nordului…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *