Innsbruck – Paradisul Sporturilor de iarnă și povestea unui oraș medieval

Suntem în pitoreasca provincie istorică Tirol. Am ajuns într-o frumoasă vale, prin care curge râul Inn, vegheat de maiestuoasele vârfuri ale Alpilor. Un oraș desprins din povești medievale, Innsbruckul este paradisul turiștilor din întreaga lume. Este preferat de iubitorii sporturilor alpine, înebuniți după pârtiile din regiune și se laudă cu găzduirea a două ediții a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă la Innsbruck și în Tirol

Innsbruck (Podul de pe râul Inn) este însă mai mult decât o destinație pentru iubitorii de ski. Are numeroase obiective minunate, palate maiestuoase, catedrale și clădiri istorice construite în diverse stiluri. Este un oraș întemeiat în urmă cu mai bine de 800 de ani așa că istoria este la ea acasă. Palatul Imperial Hofburg, Castelul Ambras cel de secol XII, Bazilica Wilten și Turnul Stadturm, înalt de 56 de metri sunt doar câteva dintre atracțiile orașului. Nu trebuie însă uitat nici celebrul Acoperiș Auriu, Goldenes dachl, un adevărat simbol al urbei. A fost construit în 1500 de regele Maximilian I și atașat la o mai veche eședință regală. De ce este special? Pentru cele 2657 de plăcuțe de cupru aurit din care a fost făcut.

Cea mai frumoasă stradă a orașului vechi este Herzog Friedrich Strasse, cu ale sale clădiri în stil baror, rococo sau chiar gotic. În biserica regală de lângă Palatul Hofburg odihnesc rămășițele lui Andreas Hofer, eroul orașului. În timpul războaielor napoleoniene, Tirolul a fost cedat Bavariei, aliată a Franței. Țăranul Hofer a condus însă armata orașului și a învins armata franco-bavareză la Berg Isel. Ani mai târziu Hofer a fost executat dar amintirea sa a rămas vie iar frumosul oraș austriac îl onorează și acum…

Click aici pentru ofertele speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *