Insula Ischia, Castelul Aragonez și legendele

La numai 30 de kilometri de Napoli se află frumoasa insulă Ischia, un petic de pământ aruncat de Creator în apele Mării Tireniene. Se ajunge doar cu feribotul, are formă de trapez și este o insulă muntoasă, cu peisaje incredibile.

Romanii i-au spus Aenaria iar poetul Vergilius o numea Inarime, care vine din etruscul arimos, adică maimuță. Nu vă mirați, este posibil ca în vechime, aici să fi existat o populație de maimuțe, asemeni celor din Gibraltar. Alte variante spun că numele insulei vine ori de la legendaru Aeneas, fie de la cuvântul Ischra – Insula Neagră.

Sunt zeci de obiective care merită vizitate pe această insulă cu peste 60.000 de locuitori.

Locul care nu trebuie ratat este impozantul Castel Aragonez, care se află la rândul său, pe o mică insulă. A fost construit acum aproape 2500 de ani de Hiero I, tiranul din Siracuza. Timp de două milenii, singurul mod de acces în fortificație era pe o scară ce urca 113 metri. În secolul XV, Alfonso de Aragon a construit un tunel până în cetate, iar azi există chiar și un lift pentru turiști. În incinta castelului se află și ruinele unei frumoase catedrale, ridicată în 1301.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN INSULA ISCHIA ȘI LA NAPOLI

Ischia se mândrește cu muntele Epomeo, de 788 de metri. Pe vârful său se află Capela San Nicola di Bari, o biserică în piatră, unde creștinii se refugiau de sarazini. Parcurile Termale Grădina Poseidon, Afrodita și Apollo, Grădinile La Mortella sau Ciuperca de Piatră din Lacco Ameno sunt doar câteva dintre minunatele obiective turistice.

O astfel de insulă nu poate exista fără mituri. Pentru că este o insulă vulcanică a apărut și legenda dragonului îngropat de viu sub pietre și care provoacă erupții și cutremure, atunci când scuipă foc și când încearcă să iasă la suprafață.

În Golful Citara există Vasul de Piatră, o rocă ciudat modelată de natură și care aduce a corabie. Se spune că a fost a lui Ulise dar zeul Poseidon a transformat-o în piatră încercând să se răzbune pe eroul grec care îl ucisese pe fiul său Polifem.

Mai spune o legendă că marele Michelangelo a trăit aici o platonică poveste de iubire cu poeta Vittoria Colonna, pe care o vizita folosind tunelul din Castelul Aragonez. Marchiza de Pescara nu putea fi consolată, ea era fidelă amintirii soțului său mort cu multi timp în urmă, în cinstea căruia scria frumoase sonete. Înainte să moară, frumoasa Vittoria a poruncit ca inima sa să fie păstrată într-o fortăreață din Roma, ce îi aducea aminte de Castelul Aragonez…

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *