Londra: Nu rata cel mai tare pub după ce vizitezi Tower Bridge, Închisoarea Clink și Teatrul lui Shakespeare

În Londra ai ce vizita. Cei mai mulți, însă, transformă plimbarea de turist curios într-un soi de competiție contracronometru, care te transformă într-un zombi muzeistic, căscând ochii în toate părțile, cu pliante și hărți în până, de dimineață până seara. Mersul vioi se transformă într-un calvar, picioarele ajung să se târșâie, cheful se duce naibii. Asta nu e viață de turist la Londra!

Vă propun o rețetă pe care o puteți aplica zilnic. Fiindcă orice traseu turistic în Londra musai trebuie să treacă printr-un pub, iar capitala englezilor are ce să ofere la capitolul ăsta cu vârf și îndesat. Astăzi ne învârtim prin și pe lângă Bankside.

Aveți în zonă trei obiective de raportat: Tower Bridge, Închisoarea Clinck și Shakespeare’s Globe Theater. Le luăm pe rând și apoi ne oprim direct în pub.

Click AICI pentru oferta specială Citybreak la Londra!

Tower Bridge este considerat unul din simbolurile măiestriei inginerești britanice. Construit între anii 1886 – 1894, are la bază o structură victoriană clasică din fier și oțel, îmbrăcată în piatră. Până nu demult a fost ultimul pod peste Tamisa, înaintea de vărsarea ei în marea Nordului și rămâne singurul pod basculant din Londra. Chiar și astăzi se ridică, în medie, de 18 ori pe săptămână pentru trecerea vaselor înalte, e adevărat, mai puțin ca în vremurile de glorie când se ridica și cobora de aproape 50 de ori pe zi.

Închisoarea Clink este astăzi muzeu, dar altădată, în vremea episcopilor de Winchester, era folosită ca loc de încarcerare a “păcătoșilor” din Bankside, devenită atât de renumită, încât numele ei s-a transformat într-un sinonim al limbii engleze pentru închisoare. E locul unde veți afla că episcopii nu erau uși de biserică, ba, dimpotrivă profitau de pe urma afacerilor ilegale din zonă, deseori acționând ca protectori șantajiști și proxeneți.

Shakespeare’s Globe Theater este un must do. Trebuie să fi văzut Shakespeare in Love, că doar nu sunteți ultimii maneliști! Ei bine, clădirea unde au văzut luminile scenei multe din operele celebrlui dramaturg englez a fost complet reconstruită cu puțin înainte de anii 2000 și găzduiește reprezentații de teatru în timpul zilei. Pentru cinci euro puteți trăi emoțiile londonezului de rând înghesuit în fața scenei, dar cei cu dare de portofel au la dispoziție locuri în loje cu pernițe sub funduri.

Ei și-acum, după un “To be or not to be” e vremea desfătării. A venit vremea să trăiești ca un britanic adevărat și să te înfunzi în Anchor Bankside Pub. Se spune că Shakespeare însuși ar fi dat fuga între repetiții pentru a se bucura de niște berici răcoroase, iar celebrul scriitor memorialist Samuel Pepys s-ar fi refugiat în pub, de unde a admirat cum Marele Incendiu din 1666 a distrus Londra. Printre beri, desigur. Oferta de bere este uriașă, imposibil de descris. De toate. Orice neam de bere ai visat se poate pune în halbele pe care le vei comanda. Vor fi halbe și nu halbă, fiindcă se găsesc și de-ale burții, nu doar de-ale gâtlejului însetat. Pentru 9,49 lire poți să guști un Louissiana Burito, iar dacă vrei un classic de-al casei poți să iei un Chicken Tikka Curry pe care vei decarta 12,99 lire. Pentru o plăcintă englezească de la mama ei, plăcintă de miel – Lamb Shank Shepherds Pie scoateți de la portofel 15 lire fără un cent.

Când, în sfârșit, se va fi terminat bugetul pentru bere pe următoarele trei zile, veți ieși afară și veți vedea, pe înserat, Tower Bridge luminat feeric. Vedeți, așadar, nu ratați vizita la Anchor Bankside Pub!

Click AICI pentru oferte speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS!

Tower_Bridge_London_Feb_2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *