Madeira: Festivalul florilor din Funchal și ofrandele din orhidee

Micul paradis insular a fost descoperit în secolul 15, iar de atunci, pe lângă florile endemice de pe insulă, au fost aduse sute de soiuri de flori subtropicale, care s-au simțit ca-n rai în ecosistemul din Funchal, întotdeauna verde.

În plină primăvară, poți prinde o vacanță în timpul Festivalului florilor, când Funchal – capitala insulei, e în plină sărbătoare. Arborii jacaranda înfloresc expansiv, zeci de feluri de orhidee, hibiscus, azalee, camelii și florile pasiunii se desfășoară într-o explozie de culori pe străzile din Funchal, iar zeci de feluri de aranjamente florale speciale invadează magazinele și restaurantele din zonă.

Dacă mergi însoțit de copii în vacanță, aceștia pot participa la Festivalul Zidului Speranței, unde cei mici aduc flori drept ofrande, care simbolizează încrederea într-o lume dominată de pace. Vă puteți plimba împreună pe covoare de flori și ar fi bine să îți iei cele mai colorate haine ca să te potrivești cu localnicii care împânzesc străzile în zeci de culori.

CLICK AICI pentru cea mai proaspătă ofertă de vacanță pentru Madeira!

Piețele locale sunt pline de flori, dar și de fructe ca pepene galben, papaya, avocado, ori tamarillos. Iar pe dealurile din apropierea orașului aflat pe malul Oceanului Atlantic se întind plantații de eucalipt, portocali si lamai.

Un sejur ți-ar încărca bateriile sufletului complet, dar dacă alegi fie și un city break în Portugalia, este un must do să vizitezi și Grădinile cu flori din La Monte, în apropiere de Funchal, iar dacă vrei un colț de plajă unde să lenevești la soare, poți lua barca spre Porto Santo, o altă insulă grozavă din arhipelag.

Explorează și plantațiile de viță de vie și adună câteva sticle cu vin licoros de Madeira. Sunt legături cu avionul care leagă Madeira de Lisabona, iar avionul din capitala Portugaliei face doar 90 minute până în Funchal. O vacanță în Madeira e potrivită pentru cuplurile de toate vârstele, dar și pentru familiile cu copii, dacă vrei să le arăți celor mici  o grădină a Paradisului.

Gândește-te la un concediu primăvăratic în Funchal și alege o cameră de hotel în Madeira cu vedere spre Oceanul Atlantic sau spre munți.

Pentru informații suplimentare, oferte speciale și de ultimă oră vizitează contul FB al Icar Tours.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *