Malta – Grota Albastră, Ghar Dalam, Fereastra și Peștera nimfei Calypso

Arhipelagul maltez este unic în felul său. Pe toate cele trei mari insule locuite (Malta, Gozo și Comino) se găsesc grote semi-submerse, cu priveliști extraordinare, care fac deliciul turiștilor din întreaga lume. Așa că, dacă ai obosit, pentru moment, de atâta istorie și lași la o parte minunile arhitecturale moștenite de la cartaginezi, greci, romani, de cruciați, de la arabi, otomani, britanici sau francezi, atunci trebuie neapărat să vizitezi minunatele peșteri de pe țărmurile stâncoase.

De departe, cel mai frumos loc de acest gen este Blue Grotto, Grota Albastră, situată pe coaasta sudică a Insulei Malta, la răsărit de portul pescăresc Wied iz Zurrieq, din satul Qrendi. Cu o barcă pescărească faci o călătorie scurtă dar atât de frumoasă, încât nu o vei uita niciodată. Ambarcațiunea trece pe sub arcada înaltă de 42 de metri și intră într-o lume a culorilor și a umbrelor. Doar în Il Hnejja (numele maltez al grotei) poți vedea atâtea nuanțe de albastru și o apă atât de limpede. Jocurile de lumini, culorile fosforescente se văd cel mai bine de la răsăritul soarelui și până în jurul orei 13.00 după-amiaza. Pescarii îți vor spune că Blue Grotto este diferită de la oră la oră și parcă mereu mai frumoasă.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN MALTA

Nu departe de Il Hnejja, tot în sudul insulei se află Ghar Dalam, Peștera Întunericului, lungă de 145 de metri din care 50 sunt accesibili publicului. Aici au fost descoperite oseminte de elefanți pitici, lupi, urși precum și rămășițe umane, dovezi ale locuirii încă de acum peste 7000 de ani.

Pe a doua insulă, ca mărime, a Maltei, în Gozo, se găsește o peșteră foarte frumoasă, cu o legendă pe măsură. Este peștera Calypso. Legenda spune că aici a stat eroul grec Ulise (Odyseu), timp de șapte ani, vrăjit fiind de frumoasa nimfă a mării Calypso, care nu dorea să îl lase să plece acasă, în Ithaca. În Odiseeea, insula se numea Ogygya însă maltezii îți vor spune că acesta este vechiul nume al Gozo-ului actual.

În Gozo merită să ajungi și la Fereastra Albastră, o arcadă uriașă de stâncă de unde ai parte de o priveliște minunată.

Gozo este o insulă mică, de 14 kilometri lungime și 7 km lățime pe care se ajunge cu feribotul din insula Malta, acolo unde se află cele mai multe dintre stațiuni.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *