Maroc: CASABLANCA, singurul loc din Maroc unde nemusulmanii pot vizita moscheea

Capitala economică a Marocului este Casablanca, unul din cele mai mari porturi ale Africii la Oceanul Atlantic. Casablanca este un oraş nou, arhitecţii au început să-l proiecteze în 1912. Unul din zece marocani locuieşte în această metropola modernă, mai ales în zonele noi ale oraşului. Palmieri gigantici se aliniază de-a lugul imenselor bulevarde, întrerupte de parcuri impresionante şi umbroase, cu nenumărate cafenele şi gelaterii.

Aici găsești cea mai proaspătă ofertă de vacanță în Maroc de la ICAR TOURS.

Turiştii vizitează cochetul cartier Old Medina, districtul Ain Diab de pe ţărmul Atlanticului, cu hoteluri şi cluburi de lux, piscine cu apă de mare şi restaurante unde se mănâncă specialităţi oceanice.

old medina

Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca, pentru construcţia căreia s-au cheltuit aproximativ 800 de milioane de dolari, este cea mai mare din Maroc şi a treia din lume. Proiectată de către arhitectul francez Michel Pinseau şi construită de compania Bouygues, edificiul se înalţă pe un promontoriu de pe ţărmul Atlanticului. Minaretul său de 210 metri este cel mai înalt din lume, iar moscheea poate adăposti 25.000 de credincioşi. În Maroc este interzis accesul nemusulmanilor în moschei. Există o excepţie: Marea Moschee Hassan II din Casablanca.

Palatul Mohamed V situat în centrul oraşului, e un exemplu al arhitecturii coloniale franceze şi e cunoscut ca Palatul Naţiunilor Unite.

Aici găsești cele mai proaspete oferte de vacanță ale ICAR TOURS.

În Casablanca nu trebuie să ratați Rick’s Cafe. Celebrul film Casablanca nu a fost filmat aici, ci la Hollywood, dar după succesul filmului, la Casablanca s-a construit această cafenea, o replică care o reproduce fidel pe cea din film. Poţi să petreci clipe relaxante în atmosfera elegantă a cafenelei urmărind celebrul film care rulează neîntrerupt pe un ecran situat lângă bar.

Însuși secretarul de stat american John Kerry și-a rezervat timp pentru o vizită la Rick’s Cafe și a văzut o parte din celebra producție cinematografică.

ricks cafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *