Milano – Domul, Madonnina, Leonardo Da Vinci, Cina cea de Taină și muzeele

Nicio persoană din lume nu poate spune că a ajuns la Milano și nu a văzut Domul! Poate că nu a intrat în impresionantul lăcaș de cult, poate că nu a urcat pe acoperișul acestei catedrale, dar a stat, măcar preț de câteva minute,  în Piazza del Duomo admirând de afară cea de a treia biserică a Europei (ca mărime) și celelalte edificii istorice minunate din jur. O catedrală inițial gotică, înfrumusețată ulterior cu alte elemente în perioada Renașterii și în vremurile moderne, construcția sa fiind practic finalizată în 600 de ani!

Când admiri Domul, vei vedea sus, în vârf, la peste 100 de metri înălțime, statuia de aur a Fecioarei Maria numită Madonnina și care are în dreapta o lance de aur. Se spune că atrage lumina soarelui și că poate fi văzută de la mulți kilometri distanță. De aceea, în timpul celui de al doilea război mondial, milanezii au acoperit statuia pentru a nu fi văzută de bombardierele aliate. Tot la Dom, în interior, există o statuie ciudată. O poți rata ușor… Este cea a Sfântului Bartolomeu… Este reprezentat fără piele, aceasta fiind înfășurată pe el asemeni unei togi romane, semn al martirizării suferite. Inițial, statuia se afla în fața Domului dar pentru că deranja mulți privitori a fost mutată în interiorul clădirii.

Milano este supranumit orașul – Capitală a Modei, dar este înainte de asta un Oraș al Artelor, al Renașterii, al Muzeelor, al Culturii…

CLICK Aici pentru cea mai bună ofertă la Milano

Este orașul în care poți admira celebra capodoperă a lui Leonardo Da Vinci – Cina cea de Taină, operă de artă emblematică a renașterii dar și creștinismului și care a trezit și numeroase controverse. Marele geniu a creat această frescă în trei ani, între 1495 și 1498. Ea se află în interiorul bisericii Santa Maria delle Grazie și ai nevoie să îți rezervi din timp bilet pentru a o vedea. Milano este un oraș milenar… Merită să mergi pe Via dei Mercanti, nu foarte departe de Dom, și pe această stradă rămasă ca în Evul Mediu poți admira numneroase palate și edificii impozante. Corso Garibaldi e o altă arteră care te îmbie cu restaurantele și localurile sale.Teatrul Scala din Milano este un alt obiectiv ce nu trebuie ratat… Este templul operei lirice, pe scena căruia au cântat toți marii artiști ai lumii.Galeriile acoperite Vitorio Emanuel, muzeul de artă Pinacoteca Brera, Castelul Familiei Sforza, Muzeul de Istorie Naturală din minunatele Grădini Montanelli, toate aceste obiective fac din Milano un oraș extraordinar.

Încheiem cu puțină istorie… Milano este numele modern al anticului Mediolanum, pentru că așa l-au botezat romanii atunci când l-au cucerit, în anul 222 î.H. Unii traduc numele ca “orașul din mijlocul câmpiei”.Milano  este capitala Lombardiei și cel mai mare oraș din Nordul Italiei. Este orașul creștinilor, pentru că aici, în 313 d.H împărații Constantin cel Mare și Licinius au dat celebrul edict de toleranță religioasă care a pus practic capăt prigoanei contra creștinismului.

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *