Miracolul Tibetului – Lhasa, orașul celor 13 Dalai Lama și Acoperișul Lumii

Nu poți spune că ai vizitat Asia dacă nu ai ajuns și în Lhasa, inima provinciei autonome chineze Tibet, cel mai important loc pentru cultura budistă. Lhasa este supranumit Acioperișul Lumii, pentru că este orașul aflat la cea mai înaltă altitudine, 3658 de metri. Numele său se traduce de fapt prin “Locul unde se află Zeii”. Vreme de mai bine de patru sute de ani, Lhasa a fost și casa liderilor religioși cunoscuți sub numele de Dalai Lama. 13 dintre ei au trăit și condus de aici. În 1959, al 14-lea Dalai Lama, Tensing Gyatso (azi are 81 de ani și trăiește în India) a fostobligat să plece odată cu preluarea micului stat de către China.

Lhasa (orașul vechi) este astăzi un oraș muzeu care atrage sute de mii de turiști dar și un magnet pentru pelerinii budiști din întreaga Asie.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Tibet

Fostul Palat al lui Dalai Lama, Potala este principala atracție, aici existând și mormintele celor 13 mari conducători religioși. Palatele Norbunlingka cu al lor Parc al Comorii, Mânăstirea Sera sau Templul Jokhang, prima reședință a regelui Tibetului (sec. VII) sunt alte obiective extraordinare, mărturii ale unei culturi și istorii impresionante. Și să nu uităm strada Barkhor, principala arteră a orașului vechi, rămasă astfel de mai bine de un mileniu.

Aerul este greu de respirat și turiștii au adesea nevoie de un surplus de oxigen. Cei ce au vizitat Lhasa nu au ținut însă niciodată cont de micile probleme de altitudine și nu au regretat nicio clipă pașii făcuți pentru a ajunge… pe Acoperișul Lumii…

Click aici pentru oferte speciale de vacanță oriunde în lume de la ICAR TOURS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *