Moscova: Trei muzee pe care nu ai voie să nu le ratezi

Moscova este o mare capitală europeană, iar dacă sunteți în inima Rusiei, atunci este un must do să parcurgeți cel puțin trei muzee – unicat: Muzeul Cosmonauticii, Muzeul Sculpturilor de Gheață și Muzeul Gulagului.

Muzeul Cosmonauticii este, ușor de ghicit, destinat explorării spațiului cosmic și este dedicat celebrului cosmonaut rus Iury Gagarin, primul om care a zburat în cosmos. În interiorul său pot fi admirate exponate legate de zborul lui Gagarin, dar și de nu mai puțin celebrele programe spațiale rusești, Sputnik și Soyuz, precum și fotografii, documente și cărți vechi, ce fac parte din istoria astronomiei a zborului, explorarea spațiului și evoluția tehnologiilor spațiale. Camerele muzeului găzduiesc și elemente ale celor mai noi programe spațiale la nivel mondial.

Click AICI pentru oferta specială de vacanță la Moscova de la ICAR TOURS!

Muzeul Sculpturilor de Gheață este deschis tot timpul anului, exponatele din gheață fiind menținute la o temperatură de -10 grade Celsius. În interiorul galeriilor muzeului, puteți admira o sumedenie de sclupturi din gheață, începând cu seturi de pahare și sfârșind cu un bar în mărime naturală, dar și diverse figurine. Sculptura în gheață este o tradiție în Rusie, încă din perioada medievală.

Muzeul Gulagului a fost înființat de unul dintre cei mai renumiți istorici ai Rusiei, Av Antonov, fost prizonier al lagărelor staliniste. Încăperile muzeului găzduiesc o importantă arhivă de scrisori, documente și fotografii din epoca lui Iosif Visarionovici Stalin, imagini și desene ale lagărelor morții din Siberia, memorii ale unor foști deținuți și obiecte personale ale acestora, precum și o serie de opere ale unor artiști care au fost aruncați în temutele închisori politice sovietice.

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță ICAR TOURS!

One response to “Moscova: Trei muzee pe care nu ai voie să nu le ratezi”

  1. cristachii silviu says:

    abonament news letter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *