Mykonos – Insula Vânturilor, Delos – Insula lui Apollo și Cicladele

Frumoasa insulă Mykonos este cunoscută în zilele noastre și sub numele de “Insula care nu doarme niciodată”, fiind un loc celebru pentru viața sa de noapte și pentru distracțiile întâlnite la fiecare pas. Este un paradis al turiștilor petrecăreți dar în același timp este și un loc magic, cu peisaje superbe, specifice Greciei și mai ales insulelor din Marea Egee. Numele său vine de la Mykons, eroul local din antichitate care era, se pare, fie fiul, fie nepotul zeului Apollo.

Se spune că aici, pe insula Mykonos, (în timpul legendarului război cu titanii) Herakles (Hercules – la romani), fiul lui Zeus i-a atras pe uriașii ce erau imposibil de ucis pe continent, unde se aflau sub protecția Muntelui Olimp. Herakles i-a adus pe această insulă și i-a zdrobit: localnicii îți vor spune și azi că toate rocile uriașe de pe insulă sunt de fapt părți din corpurile giganților sfărâmați. Mykonos are plaje minunate, sate frumoase și multe alte obiective extraordinare. Orașul Mykonos sau Chora, cartierul Mica Veneție, zona Castro, sătucul Ano Mera, fiecare ascund comori ce așteaptă să fie descoperite de turiști. Mykonos este o insulă a morilor de vânt, devenite acum muzee. Este insula unor mânăstiri extrem de pitorești precum Paraportiani sau Tourliani.

Click AICI pentru cea mai buna oferta in Mykonos si Delos

O excursie obligatorie este cea în insula vecină Delos, aflată la doar 30 de minute cu feribotul. Este pustie și fără vegetație dar spune povești minunate. Delos este Insula lui Apollo. Aici, zeul și sora sa Artemis au fost născuți în secret de mama Leto, care se acundea de geloasa Hera, soția lui Zeus. Templele maiestuoase și edificiile mândre de altădată sunt acum ruine dar ele continuă să impresioneze. În vremurile sale de apogeu, Delos, o insulă de numai 5 kilometri pătrați avea 30.000 de locuitori și era centrul spiritualității elene!

Și Mikonos și Delos fac parte din arhipelagul Cicladelor, alături de alte 36 de insule. Doar 24 sunt locuite, printre cele mai importante numărându-se Paros, Naxos, Syros sau Tinos.

Numele Ciclade vine din cuvântul cicle, care se traduce prin cerc. O legendă spune că în jurul Delosului era un cerc magic care îl proteja pe zeul Apollo. Acest cerc cuprindea toate insulele. Orice străin ce intra în cerc era întâmpinat de furtuni îngrozitoare și forțat să se retragă… O altă poveste spune însă că cicladele au fost nimfe pe care zeul mării, Poseidon le-a transformat în piatră. Fiecare insulă din arhipelah este minunată iar Mykonos și Delos sunt destinații care nu trebuie ratate…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *