Nisa – Promenada Englezilor, Hotel Negresco și priveliștea de pe Dealul Castelului

Este supranumită capitala Coastei de Azur și pe bună dreptate. Nisa (Nice) este al cincilea oraș al Franței, ca populație și un centru turistic extrem de căutat, în fiecare an având peste 4 milioane de vizitatori. Este centrul regiunii Alpes Maritimes. Se află la doar 32 de kilometri de cochetul Cannes dar dacă ai ajuns la Nisa cu greu te poți desprinde de acest oraș. Este o stațiune extrem de căutată dar și o urbe cu o frumoasă istorie și cu o cultură pe măsură. Grecii au întemeiat această așezare în anul 350 î.H și au numit-o Nikaia, după zeița victoriei, Nike, căruia i-au mulțumit astfel pentru ajutorul dat în bătălia cu tribul ligurilor. Nisa de astăzi este un oraș modern, cu plaje minunate, întinse de-a lungul coastei udate de apele Mediteranei.

Tot de-a lungul coastei, în special de-a lungul Golfului Îngerilor (Baie des Anges) se găsește frumoasa Promenadă a Engezilor. Promenade des Anglais nu este niciodată goală, nici măcar noaptea iar în cursul zilei ai senzația că acolo s-a adunat întreg orașul și toți turiștii deopotrivă. Numele promenadei are în spate o poveste. În a doua jumătate a secolului XVIII, la Nice au început să vină, pe timpul iernii, tot mai mulți nobili și burghezi englezi, atrași de clima dulce a coastei. În jurul anului 1820, englezii rezidenți au decis să construiască o promenadă, pe propria cheltuială iar aceasta le poartă încă numele.

O priveliște extraordinară a orașului poți avea doar de pe Dealul Castelului, numit așa pentru că aici era casa ducilor de Savoia. Astăzi este un parc superb, un loc de relaxare, din care poți admira, de sus, în special coasta orașului. Nisa are foarte multe obiective ce nu trebuie ratate.

CLICK Aici pentru cea mai bună ofertă la Nisa

Hotel Negresco, de pe Promenada Englezilor a fost înființat în 1912 de românul Henry Negresco, născut în București, fiu de hangiu, stabilit la Nisa unde a fost director al Cazinoului Municipal și apoi proprietar al hotelului ce îi poartă numele. Nisa te așteaptă să vizitezi Orașul Vechi cu străduțele sale pline de restaurante, baruri și magazine de suveniruri dar și portul său minunat, cu iahturi superbe. Mânăstirea franciscană Cimiez, ruinele orașului roman Cimenelum cu al său amfiteatru roman, Muzeul Lascaris, Muzeul Matisse sau Palatul Massena sunt doar câteva dintre obiectivele ce trebuie să se regăsească pe lista oricărui turist.

Localnicii ar putea să îți vândă și ei câteva ponturi. Te pot duce pe plaja lor secretă, Coco Beach, te pod îndruma spre Rue Bonaparte, spre Cafeneau Cicliștilor sau spre frumoasa podgorie din nordul orașului, Chateau de Bellet, unde poți degusta din vinurile celebre ale cramei de aici. Poți pleca de la Nisa pe minunatul drum La Grand Corniche, care duce spre granița cu Italia și de pe care ai parte de priveliști minunate ale Rivierei Franceze. Localnicii sunt foarte mândri de orașul lor, pe care îl numesc, în dialectul lor nicard, Nissa La Bella…

Click AICI ofertele speciale de vacanță ORIUNDE ÎN LUME ale ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *