Palma de Mallorca – Perla Balearelor, catedrala La Seu și pitoreasca Valdemossa

Arhipelagul Insulelor Baleare reprezintă una dintre destinațiile preferate de milioane turiști. Sunt insule superbe precum Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera sau mai micuta Cabrera. Este însă păcat să ajungi în Balere și să nu vizitezi Palma de Mallorca, capitala celei mai mari insule și a comunității autonome din Sud Estul Spaniei. Palma de Mallorca se laudă cu numeroase obiective deosebite, fiind un oraș foarte vechi și cu o istorie pe măsură.

Așezare întemeiata de fenicieni, stăpânită apoi de romani, vandali, bizantini, mauri și spanioli, Palma de Mallorca este un oraș impresionant. Un port superb, plaje minunate, palate, biserici și un oraș vechi care este gata să îți ofere poveștile sale milenare. Impresionantă este catedrala gotică La Seu, considerată una dintre primele cinci cele mai frumoase lăcașe de cult din Europa. A fost construită în Evul Mediu, pe locul în care existase o moschee. Celebrul Antonio Gaudi a fost chemat să o renoveze prin 1850, după un cutremur, dar ideile sale revoluționare nu au fost pe placul administrației locale. În spatele catedralei se află orașul vechi, un labirint de străzi pietonale cu parfum maur și clădiri medievale precum impresionantele Băi Arabe.

Click Aici pentru cea mai buna oferta in Mallorca

O priveliște minunată asupra orașului poți avea de pe dealul Puig de Sa Mesquida, unde se află Castelul de Berver, singurul castel circular din Spania, construit în sec.XIV și care a fost reședință regală și apoi închisoare.

Vei petrece zile de vis în Palma de Mallorca, oraș cultural și stațiune turistică. Trebuie să îți faci însă timp pentru a fugi măcar câteva ore în orășelul Valdemossa, aflat la 15 kilometri nord. Nu vei regreta… Nu au făcut-o nici celebrii Frederic Chopin și George Sand, scriitoarea impresionată de această așezare scriind ceva mai târziu cartea “O iarnă în Mallorca”.

Click AICI ofertele speciale de vacanță ORIUNDE ÎN LUME ale ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *