Peru, țara marilor mistere – Liniile Nazca și incredibilul Machu Pichu

Este pământul pe care a existat misterioasa și impresionanta civilizație incașă. Este una dintre cele mai frumoase țări din lume, locul unde poți întâlni toate formele de relief, deșert, munții Anzi, pădurea tropicală a bazinului Amazonian și un țărm litoral udat de apele bătrânului Ocean Pacific. Peru este într-adevăr o țară extraordinară și mai ales un loc al misterelor nedezlegate. Turiștii pot vizita și orașe și stațiuni moderne, vor găsi Muzee, Palate și locuri unde să își poată cheltui banii pe suveniruri.

Dar orice turist ajuns în Peru trebuie să meargă în două locuri anume. Unul este deșertul dintre orașele Palpa și Nazca unde se află surprinzătoarele geoglife, linii uriașe trasate pe pământ și care formează desene ce nu pot fi văzute decât din aer. Liniile Nazca sunt un mare mister al planetei și nasc mereu speculații și controverse.  Pste 800 de linii întinse pe zeci de kilometri, 300 de figuri geometrice, 70 de animale și de plante. Pasărea colibri, maimuța sau păianjenul, toate desene uriașe, sunt acum celebre în întreaga lume. Unii spun că au fost piste de aterizare pentru extratereștrii, în timp ce arheologii susțin că au fost realizate, cu scop ritualic, de către cei din cultura Nazca (sec 3î.H – 8 d.H), fără nicio intervenție a vreunei civilizații extra-pământene. Liniile de la Nazca au fost descoperite în 1924, din avion. Turiștii ajunși aici pot zbura cu avionul deasupra deșertului și vor vedea cu proprii ochii aceste desene enigmatice.

Click aici pentru oferta specială – circuit Peru

La fel de multe controverse a născut și incredibilul oraș Machu Pichu (Piscul Vechi), cocoțat la aproape 3000 de metri altitudine, deasupra văii extrem de pitorești Urubamba. Se spune că a fost întemeiat de legendarul rege Pachacuti, în jurul anului 1450. Despre Nazca și Machu Pichu se pot scrie biblioteci întregi. Turistul nu le poate rata, așa cum nu trebuie să rateze nici alte obiective, odată ce a ajuns în Peru. Capitala Lima, supranumită Orașul regilor te așteaptă cu poveștile sale cu conchistadori spanioli precum întemeietorul Pizzaro.

Cusco, fosta capitală a Imperiului Incaș între sec.XIII și XVI este de asemeni un oraș impresionant și vizind ruinele de aici vei înțelege de ce acest oraș a fost supranumit Roma Americii de Sud. În Peru, la granița cu Bolivia găsești și celebrul Lac Titicaca (Frumos), aflat la peste 3800 metri altitudine, cel mai mare lac al Americii de Sud ca volum de apă (Maracaibo din Venezuela este cel mai întins ca suprafață). Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele incredibile  ale unei țări minunate, pe care orice om ar trebui să o viziteze măcar odată în viață…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *