Rhodos – Insula Soarelui, paradisul din Marea Egee

Una dintre cele 7 minuni ale lumii antice a fost Colosul din Rhodos, o statuie uriașă a zeului Helios (Soarele), înaltă de 34 de metri și construită chiar la intrarea în portul capitalei. Printre picioarele sale treceau altădată corăbiile militare și comerciale grecești. Gigantul ridicat acum 2300 de ani nu mai există, a fost distrus de un cutremur, tot în antichitate. Spiritul Zeului Soare a rămas însă să stăpânească insula și prezența sa este simțită peste tot.

Este Insula Soarelui și pentru că acest petec de pământ din Marea Egeea este mereu însorit, fertil și plin de vegetație. Peste 1 milion de turiști merg anual în Rhodos pentru această climă minunată, pentru plajele extraordinare dar și pentru obiectivele incredibile ce pot fi vizitate. Este o insulă mare, a patra a Greciei ca mărime și are multe orașe și sate pitorești, toate încărcate de istorie și legende.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Insula Rhodos

Capitala Rhodos este fermecătoare, cu al său port Mandraki și este practic un oraș împărțit în trei: un oraș modern, unul antic și altul medieval. Găsești aici ruinele templelor închinate zeilor olimpieni Zeus, Atena, Apollo dar și pe cele ale edificiilor importante, Stadionul, Gymnasiumul sau Teatrul. Este impresionant și orașul medieval, înconjurat de zidurile măreței fortărețe ridicate de cruciați. În 1309, alungați din Palestina, au venit aici cavalerii ioaniți, care au stăpânit insula peste 2 secole și au lăsat în urma lor minuni arhitecturale. Imperiul Otoman, condus de Soliman Magnificul a cucerit Rhodosul în sec.XVI iar amprenta orientală s-a adăugat celor existente deja.

De aceea, în Rhodos, bisericile nu sunt departe de moschei sau de ruinele greco-romane. Orașul Rhodos este minunat dar trebuie făcute și multe alte vizite. Ruinele orașului Dorian, băile termale din Kalithea, satul Triada, orașul Lindos, cel întemeiat de dorieni acum 3000 de ani, cu ale sale case de un alb strălucitor, toate acestea sunt obiective obligatorii pentru orice turist. Aaa, și nu trebuie uitată minunata Vale a Fluturilor, Petalondes, din vestul Insulei, o vale ce se întinde de-a lungul râului Pelekanos și care este un loc mirific. Sunt atât de multe de vizitat…

Rhodos, un nume de legendă! Povestea spune că Zeus a împărțit lumea copiilor lui dar l-a uitat pe Helios. Zeul Soare nu s-a supărat ci i-a cerut părintelui său să îi scoată din mare un pământ scufundat și aceea să fie insula lui. Helios i-a pus numele Rhodos după nimfa apelor Rhodon (Trandafir) de care s-a îndrăgostit și pe care a luat-o de soață…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *