Rothenburg, Orașul Crăciunului și legenda primarului băutor

Este un orășel mic, de numai 12.000 de locuitori și este situat în Franconia Mijlocie, în Bavaria. Cu toate acestea, Rothenburg ob der Tauber (Fortăreața Roșie de pe râul Tauber) este una dintre locațiile preferate de milioane de turiști din întreaga lume. De ce? Pentru că este un orășel medieval minunat, în care timpul pare să fi rămas în loc. Clădirile sunt din evul mediu, frumos colorate, așezate “nemțește” pe străzi curate.

Rothenburg este cunoscut și sub numele de Orașul Crăciunului, pentru că aici se află Muzeul Crăciunului și o expoziție permanentă, unde turiștii pot alege din peste 30.000 de decorațiuni tradițional bavareze.

Pentru un oraș atât de mic surprinde numărul mare de obiective: Castelul, turnurile sale, Muzeul Imperial, Muzeul Păpușilor, Muzeul Medieval al Crimei și Torturilor sunt doar câteva dintre atracții. Practic fiecare clădire are o poveste în această veche așezare întemeiată în 1274.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN BAVARIA

În frumoasa piață centrală se află clădirea Birtul Sfetnicilor, cu al său Turn cu ceas. În fiecare zi, la orele 11, 12, 13 și 14 apar și cele două figurine ale ceasului, pregătite să spună una din legendele orașului.

Povestea spune că Rothenburgul protestant a fost atacat în timpul Războiului de 30 de ani (1618-1648) de armata catolică a mareșalui Johan Von Tilly. Acesta a vrut să execute patru consilieri locali și ca să îi batjocorească pe localnici le-a spus că îi va ierta pe cei patru doar cu o condiție: dacă cineva reușește să bea 3 litri și jumătate de vin, fără să lase pocalul jos. Primarul George Nusch s-a învoit și a băut dintr-o suflare butia de vin, salvând astfel viața celor 4 consilieri dar și orașul de la distrugere.

Astăzi, în afara poveștii spuse de figurinele din turn, pe peretele Hanului Cocoșul Roșu se găsește și inscripția în latină: “Prin faimoasa ta băutură, ai salvat tu, Nusch orașul natal /Tu, gândindu-te la Nusch, să repeți și să faci ce a făcut și el”.

Rothenburg este așadar un oraș vesel, al culorii, al luminii, al istoriei, un loc pe care merită să îl vizitezi și pe care, sigur, nu îl vei uita niciodată…

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *