Sakura – Festivalul Cireșilor în floare și legenda prințesei Sakuya – Hime

Cireșul japonez, cunoscut sub numele de Sakura nu face fructe, este ornamental dar simbolic pentru Țara Soarelui Răsare. De mii de ani, în fiecare primăvară, niponii sărbătoresc îmbobocirea acestei frumoase flori și obișnuiesc să ia masa alături de familie și prieteni, în aer liber, la umbra superbilor cireși înfloriți.

Este o sărbătoare a vieții, care celebrează părăsirea iernii și revenirea la viață a naturii. Numele de Sakura vine de la legendara prințesă Konohana Sakuya Hime (adesea numită Sakura – bime), prințesă celestă despre care se spune că a coborât pe pământ, pășind pe ramurile cireșului înflorit.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS IN JAPONIA, LA FESTIVALUL CIREȘILOR IN FLOARE

Sakuya Hime era fata unui zeu munte și s-a căsătorit cu zeul Ninigi, de care era de mult îndrăgostită. Zeului Ninigi îi fusese sortită altă mireasă, soră cu Sakuya Hime și zeiță a stâncilor dar prințul a refuzat-o. De aceea se spune că astăzi, viața oamenilor este scurtă asemeni cireșilor în floare și nu nesfârșită, precum a pietrelor.

Sakuya Hime a rămas însărcinată dar Ninigi era gelos și a acuzat-o că l-ar fi înșelat cu un spirit, un kami. Prințesa gravidă s-a izolat într-o casă și a incendiat-o pentru a arăta că flăcările nu pot face rău unei femei nevinovate. Ninigi a înțeles că a greșit. Sakuya Hime a născut trei fii frumoși și puternici.

Zeița prințesă este considerată astăzi protectoarea Muntelui Fuji, acolo unde i s-au ridicat altare pentru a-i apăra pe muritori de erupțiile vulcanului.

ALTE OFERTE SPECIALE DE VACANȚĂ ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *