Santorini – originea numelui, Sfânta Irina și Atlantida

Cunoscută și sub vechiul nume de Thera (Thira), această insulă grecească din arhipelagul Ciclade este în prezent una dintre destinațiile preferate ale turiștilor ce iubesc soarele Eladei. Mulți o asociază cu povestea legendarului continent Atlantida, despre care celebrul Platon scria în dialogurile sale, acum mai bine de 2300 de ani. Este un petic de rai aruncat de zei în largul Mării Egee și din acest motiv i s-a mai spus în trecut și Kallista – Cea mai frumoasă.

Click aici pentru oferta Icar Tours in Insula Santorini

Puțini știu însă care este originea numelui actual. Santorini vine de la  Santa Irina, Sfânta Irina (Agia Irina), după numele unei vechi catedrale din satul Perissa. Lăcașul de cult este cocoțat deasupra coastelor Caldera, pe drumul ce leagă capitala Fira de satul Pyrgos, acolo unde sunt mai multe biserici (75) decât case.

Astăzi doar o capelă, Santa Irini este destinația preferată a tinerilor îndrăgostiți, ce vor să se cunune într-un peisaj de vis.

Santorini este un loc, minunat, ciudat și enigmatic, toate în același timp. Se spune că aici “sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă și mai mulți măgari decât bărbați”.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *