Seychelles – Insula Praslin, Coco de Mer și Grădina Edenului

A doua insulă ca mărime din arhipelagul Sehchelles, după Mahe, Praslin este cunoscută sub numele de Insula Palmierilor sau chiar ca Grădina Paradisului. Este, într-adevăr, un loc minunat, aproape ireal de frumos, unde natura este încă stăpână iar omul – doar un musafir acceptat de către zeii generoși ai acestui petic de pământ, udat de apele Oceanului Indian.

Aici, pe Praslin se găsesc plante endemice, pe care nu le găsești nici măcar pe celelalte insule ale țării, ca să nu mai spunem de alte colțuri ale lumii. Un exemplu în acest sens este deja celebra nucă de cocos numită Coco de Mer, o nucă uriașă cu forme ciudate, erotice. Coco de Mer ajunge și la 25 de kilograme greutate. photo_verybig_2360

În vestul Africii și în sudul Asiei, pe plaje, marea aducea din când în când astfel de nuci și pentru că erau rare, erau considerate cadoul ideal pentru regi și sultani. Când Praslin a fost descoperită de europeni, aceștia au aflat că Coco de Mer crește din abundență și au anexat insula, devenind foarte bogați. Astăzi, nuca de cocos este protejată iar turiștii pot achiziționa doar anumite exemplare sau se pot fotografia cu fructul acesta ciudat.

Praslin a fost botezată drept Grădina Edenului datorită legendei care spune că aici ar fi trăit de fapt Adam și Eva, primii oameni. vallee-de-maiLocalnicii vă vor spune că locul unde cei doi au locuit, la începuturile lumii, nu este altul decât Valea Mai, un loc de o frumusețe extraordinară. Pădurea de palmieri le aduce aminte oamenilor că trebuie să fie umili și să proteje acest loc de rai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *