Taiwan – Zintun, Lacul Soarelui și Lunii

La 140 de kilometri sud de capitala Taipei se află unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Taiwan, lacul Zintun (Sun Moon), cel al Soarelui și al Lunii. Este cea mai mare rezervă de apă dulce a țării și este un loc extrem de pitoresc, cu râuri și cascade, vegetație bogată și munți maiestuoși ce domină ținutul. În pădurile din jur se găsesc numeroase temple și pagode budiste.

Lacul Zintun se află la o altitudine de 748 de metri și este adânc de 27 de metri. Numele și l-a dobândit grație formei sale: partea de est are formă de soare iar cea vestică, de lună. În mijlocul lacului se află mica insulă Lallu, loc sacru pentru tribul băștinaș Thao.

Lacul Soarelui și Lunii a fost descoperit de europeni în secolul XVII, atunci când un misionar olandez pe nume Candidius a ajuns în aceste locuri.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS ÎN TAIWAN

Astăzi, Zintun este un loc extrem de căutat de către turiști. Aceștia află direct de la localnici frumoasa legendă a lacului. Povestea spune că în centrul țării exista un trib harnic și priceput în agricultură. Într-o zi, pe când lucrau pe câmp, oamenii au auzit un bubuit îngrozitor și soarele a dispărut de pe cer. Au așteptat să răsară luna dar povestea s-a repetat și astrul nopții a dispărut și el de pe cer. Din cauza beznei, culturile s-au ofilit iar oamenii mureau de foame. Atunci, doi tineri, soți și soție au plecat în căutarea Soarelui și Lunii. Au ajuns într-o vale, unde era un lac iar pe malul acestuia erau doi dragoni fioroși ce țineau în gheare cele două astre, pe care tot ei le furaseră. Tinerii s-au temut să îi provoace dar atunci a apărut o bătrână care le-a spus că fiarele pot fi ucise doar cu o foarfecă și un topor, amândouă de aur, și care stau ascunse într-un munte. Tinerii au găsit obiectele și au omorât dragonii. Soarele și Luna nu s-au mai ridicat însă pe cer așa că Zeii Lumii i-au transformat pe cei doi tineri în uriași și doar așa aceștia au putut urca astele pe cer. După ce Soarele și Luna au fost ridicate, formele lor au rămas pe lac. Cât despre tineri… Zeii i-au transformat în munți, pentru a veghea ca aștrii să nu mai coboare niciodată pe pământ…

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *