Tikal, marele oraș mayaș al Americii Centrale

I s-a mai spus „Locul cu Voci”, „Prima Profeție” sau “Cetatea Morților din inima junglei”. Este Tikal (Tik’al), anticul oraș al civilizației mayașe, astăzi un uriaș sit arheologic, situat în Guatemala și care este cel mai mare de acest gen din America Centrală.

A fost capitală a unui puternic regat și un oraș sfânt care, în perioada sa de apogeu, între anii 200 – 900 dH. a avut peste 100.000 de locuitori (unii spun chiar aproape 200.000). Astăzi este o destinație turistică extrem de căutată datorită templelor sale impunătoare. Practic, pe o suprafață de 60 de kilometri se găsesc în jur de 3000 de edificii antice. Faimoase sunt bineînțeles cele cinci mari temple aflate dar și Marea Pieță, centrul de altădată al orașului.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS ÎN GUATEMALA

Templul IV este cel mai înalt, are 72 de metri înălțime iar turiștii care se încumetă să îi urce scările vor avea parte din vârful său de cel mai frumos răsărit de soare văzut vreodată. De acolo, de sus, se văd și celelalte mari edificii, unele ascunse de junglă: Templul Marelui Jaguar, Templul Lunii sau Templul 3, la rândul lor perle ale Tikalului.

Dincolo de nebunia declanșată în 2012 (cu așa-zisa distrugere a lumii prevăzută de calendarul mayaș), când turiștii aproape că au distrus situl arheologic, Tikal rămâne una dintre minunile culturale ale umanității, un loc ce trebuie neapărat vizitat.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *