Tokio: Cafenele cu arici, pisici, iepuri, bufniţe, şoimi şi şerpi

Japonezii se îmbulzesc să mângâie arici în cafeneaua cu tematică “aricească” “Harry” din Tokyo, căci Ţara Soarelui Răsare e renumită pentru localurile dedicate animalelor – pisici, iepuri, bufniţe, şoimi şi şerpi. Japonezii plătesc 1000 de yeni (9 dolari) pe o oră de joacă şi mângâieri grijulii cu aricii. Anna Cheung din Marea Britanie, în vârstă de 11 ani destăinuie: “Toţi aceşti arici sunt prietenoşi, deşi unii te pot înţepa.”

Mizuki Murata e numele şefului de cafenea. Japonezul a lucrat înainte într-o cafenea cu iepuri din aceeaşi clădire unde se află cafeneaua cu arici. “Vrem ca oamenii să vadă cât de fermecători sunt aricii. Animalele acestea par greu de îngrijit. Vrem să înlăturăm ideea asta din capul oamenilor care se vor apropia să-i mângâie şi vor vedea că sunt docili.”

Se spune că trăsătura cea mai înduioşătoare a aricilor este că sunt nişte timizi. E nevoie de puţin timp pănă să se obişnuiască cu oamenii şi să se destindă. Abia puţin mai târziu aricii sunt drăgălaşi şi “dezinvolţi”.

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Sursa: Reuters, foto: mirror.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *