Un paradis insular – Seychelles

Este un arhipelag aflat în Estul Africii, la Nord de mult mai cunoscuta Madagascar. Este arhipelagul Seychelles, format din 115 insule, fiecare dintre ele fiind un adevărat paradis. Plaje cu nisip foarte fin, ape de turcoaz, plaje luxuriante, foarte multă liniște… asta reprezintă Sezchelles și orice turist își dorește să ajungă măcar o dată în aceste locuri.

Rezervațiile naturale, parcurile subacvatice, istoria bogată a unor locuri vânate mereu de marile puteri colonizatoare, toate acestea fac din Seychelles o destinație extraordinară. Este un tărâm de o frumusețe ireală, cu povești și legende pe măsură.

Una dintre cele mai frumoase mituri este cea a Insulei Silhouette, o insulă despre care se spune că își are propriul suflet. Legenda spune că în urmă cu câteva sute de ani, patru marinari au eșuat cu ambarcațiunea lor pe această insulă. Au murit unul, câte unul, de foame. Primii trei au fost înmormântați dar pe al patrulea nu a mai avut cine să îl îngroape.

Localnicii spun că spiritul său bântuie încă insula, deși ei i-au ridicat în memoria sa o cruce. Este însă un spirit bun, gata oricând să îi ajute pe cei aflați în impas…Fiecare insulă a arhipelagului are câte o astfel de poveste, care așteaptă să fie descoperită…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *