Ushuaia – cel mai sudic oraș al planetei, goeleta Speranța și Emil Racoviță

O expediție în Antactica nu începe cu adevărat decât din orașul argentinian Ushuaia, capitala miraculosului tărâm numit Țara de Foc și casă pentru 57.000 de locuitori.

Despre aceste locuri, noi românii, am aflat prima dată din romanul copilăriei numit “Toate pânzele sus. Aventurile goeletei Speranța și ale echipajului său ne-au încântat copilăria multora dintre noi. Indienii alcalufi, Martin Strikland, Anton Lupan, Gherasim, Ismail, Ieremia, frumoasa Adnana, toate aceste personaje îți vin din cămara amintirilor atunci când ajungi la Ushuaia. Este cel mai sudic oraș al planetei și locul în care ajung miile de turiști ce vor să viziteze Antarctica cea mereu înghețată. Din Ushuaia poți merge în croazieră pe canalul Beagle și în Rezervația Țara de Foc (Terra del Fuego). Ținutul și-a căpătat acest nume întrucât indienii Yamana aprindeau sute de focuri pe țărm atunci când de pe Ocean se vedeau pânzele vreunui vas european.

CLICK AICI pentru cea mai bună ofertă ICAR Tours in Usuhuaia, Tara de Foc și Antarctica

Aici, în Ushuaia există și un Muzeu Maritim (funcționează într-o fostă pușcărie) iar una dintre expozițiile de aici face referire la expediția vasului Belgica (1897-1899), la bordul căruia s-a aflat și savantul și naturalistul român Emil Racoviță.

Tot din Ushuaia poți porni într-o excursie inedită cu “El Tren del Fin del Mondo”, Trenul de la capătul lumii, cea mai sudică garnitură feroviară de pe glob.

La Ushuaia, în Țara de Foc, apoi în Antarctica este mereu un frig îngrozitor dar peisajele sunt extraordinare iar la finalul acestei aventuri extraordinare, întors acasă, te poți lăuda, că ai fost până la capătul lumii…

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *