Valencia – orașul minunilor

Romanii au înființat această așezare în urmă cu peste 2 milenii și au numit-o Valentia, cuvânt latin care se traduce prin vigoare, curaj… Poate au botezat-o așa în memoria rebelului iber Viriatus, care s-a opus cuceritorilor, luptând cu mare curaj, până la moarte. Astăzi, Valencia este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei și un loc ideal de vacanță.

Cu fiecare pas făcut pe străzile sale, descoperi câte o minune. Romanii, vizigoții, maurii și apoi spaniolii și-au pus amprentele lor asupra acestei urbe ce se laudă cu o istorie, și implicit, cu o cultură extraordinare. Palatele și muzeele extraordinare sunt dovezile vii ale acestui trecut glorios. Catedrala Valenciei, bisericile medievale, palatele cu arhitectură maură, reminescențele gotice sunt doar o parte dintre ingredientele unei rețete de succes. Vechiul și noul se împletesc superb, așa cum apele râului Turia sau Guadalviar (cum i se mai spune)  se varsă în Mediterană.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă la Valencia

Turnurile gemene Torres de Serranos sau Turnul Quart străjuiesc impresionantul oraș vechi, ele fiind doar două dintre cele 12 porți ce altădată se deschideau pentru a intra în Valencia. Bursa Mătăsii, La Lonja de la Seda, fostul mare centru comercial al urbei ne aduce aminte de vremuri mărețe. Valencia modernă este la fel de suprinzătoare. Arena Coridelor, Grădina Zoologică Bioparc, Oceanograful sunt obiective ce nu trebuie ratate.Oaze de liniște sunt peste tot, chiar și în acest oraș al veacului XXI. Grădinile Monteforte sau Parcul Național Albafuera sunt doar câteva dintre ele.

Înainte de a părăsi Valencia, admiri încă o dată, din mijlocul impozantei Piețe a Primăriei, toate frumusețile ce te înconjoară. Îți vei promite atunci, călătorule, să revii la Valencia, pentru a-i descoperi toate secretele…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță de la ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *