Verona – orașul îndrăgostiților, Lago di Garda și minunatul Sirmione

Nordul Italiei este impresionant iar Verona este un oraș pe care niciun turist nu are voie să îl rateze. Este “orașul îndrăgostiților” Romeo și Julieta, făcut celebru de inegalabilul Shakespeare. Vei găsi acolo, pe Vio Capello, la numărul 23 o casă din secolul XIV care potrivit tradiției locale ar fi chiar locuința nefericitei Giulietta Capuletti (Capulet). Acolo este și celebrul balcon în care tânăra îndrăgostită asculta declarațiile lui Romeo Montecchi (Montague).

Verona este plină de obiective impresionante. Piazza del Erbe te așteaptă cu cafenele, terase și magazine de suveniruri iar în mijlocul său este impresionantul Torre dei Lamberti. Are 84 de metri înălțime iar de sus, din turn ai parte de o priveliște extraordinară a orașului. Arena, Teatrul Roman, Castelul San Pietro sau Castelvecchio cel de secol XIV (legat de oraș printr-un pod peste râul Adige) sunt locuri incredibile. Verona este minunată dar ar fi păcat să ajungi aici și să nu mergi și la Lacul Garda, cel mai mare lac din Italia. Un lac glaciar de 52 de kilometri lungime și 17 lățime, înconjurat de munți și plin de priveliști ce îți taie respirația.

Click AICI pentru oferta speciala la Verona si Lago di Garda

Din Verona ajungi ușor pe malul sudic al acestui lac alpin pe care localnicii îl numesc și Benaco, după anticul Benacus, cum îl botezaseră romanii. De la Verona în orașul Peschiera del Garda sunt doar 29 de kilometri, unde poți vizita și o impresionantă fortăreață. Merită însă să mergi și mai departe, încă vreo 12 kilometri, până în minunatul orășel Sirmione. Se află pe o peninsulă și este o stațiune litorală și termală minunată, căutată încă din antichitate, atunci când se numea Sermio. Acum este un orășel de vreo 7000 de locuitori. A fost mereu un loc preferat de artiști. Maria Callas avea aici o vilă iar scriitori mari ca James Joyce, Alfred Tennyson sau Gabriele D Anunzio veneau de asemenea să creeze în acest loc minunat.

Sirmione nu te așteaptă doar cu priveliști minunate ci și cu obiective pe măsură. Castelul Scaligero a fost construit în secolul XIII de Mastino della Scala, seniorul Veronei. Lângă acest castel se află și mica biserică Sant Anna della Rocca, de secol XII și cu fresce din veacul al XIV-lea. Tot aici se găsește Grota lui Catullus, în fapt ruinele unei vile romane ce a aparținut poetului antic Gaius Valerius Catullus. Poate nu vei avea timp să faci înconjurul acestui lac. Vei păstra însă toată viața amintirea acelei peninsule minunate care se luptă cu apele lacului Garda…

Click AICI pentru ofertele speciale de vacanță ICAR TOURS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *