Vietnamul, altfel decât în filmele americane: o destinație de vacanță uluitoare

La doua decenii de la unificare, Vietnamul continuă să-şi şteargă urmele trecutului comunist şi se transformă într-o uimitoare destinaţie de vacanţă care, prezentă în oferta tururor agenţiilor de turism din lume, întinsă pe mai mult de 2000 de km şi, de la munţii din nord pâna la păienjenişul de canale în Delta Mekongului din sud, uimeste prin frumuseţea naturii.

Hanoi, o metropolă cu 6,5 milioane de locuitori este principalul centru economic, politic, administrativ şi cultural şi ţării şi de curând a împlinit un mileniu. Templele şi pagodele antice, grădinile publice luxuriante, lacurile cu podeţe colorate, vechiul cartier al comercianţilor, dar şi bulevardele largi cu clădiri coloniale construite în timpul ocupaţiei franceze, dau farmecul oraşului.

Aerul franţuzesc se vede şi în Cartierul Vechi, al celor 36 de străzi înguste cu mii de magazine de toate felurile şi multe sunt denumite după mărfurile care se vând tradiţional aici. Hang Gai este strada magazinelor de modă, a mătăsurilor şi broderiilor, iar Hang Quat a antichităţilor şi a obiectelor de artizanat făcute din metal.

CLICK AICI PENTRU OFERTA DE VACANȚĂ SPECIALĂ ÎN VIETNAM CU ICAR TOURS

În topul al atractiilor din HaNoi sunt Mausoleul Hõ Chí Minh, edificiul monumental din marmură unde într-un sarcofag din sticla este trupul fostului lider vietnamez, Templul Literaturii, construit în secolul XI şi dedicat lui Confucius – un veritabil exemplu de arhitectură tradiţională vietnameză, unde se află cea mai veche universitate din ţară care datează din anul 1070.

thang-long-02_98266300

Lacul Hoàn Kiêm ( “Lacul sabiei înapoiate”) este simbolul popular al vechiului oraş Hanoi. O legendă veche spune că într-o zi, un pescar ar fi primit de la o broască ţestoasă ieşită din apele lacului o sabie magică cu care i-a învins pe invadatorii chinezi şi a devenit suveranul vietnamezilor. Sabia i-a fost luată însă înapoi de ţestoasă care s-a scufundat din nou cu ea în adâncurile lacului. Parcul din jurul lacului este un loc ideal pentru a hoinari, pentru a savura o băutură rece sau o îngheţată sau pentru a vedea seara un spectacol al Teatrului municipal de marionete pe apa, pe fondul muzicii tradiţionale vietnameze, urmat de focuri de artificii. Marionele care dansează pe apă sunt o tradiţie veche de un mileniu şi îşi are originea în satele din delta Râului Roşu, unde, atunci când se inundau câmprile de orez, sătenii se distrau făcând acest joc al păpuşilor.

CLICK AICI PENTRU OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ ICAR TOURS

Cetatea imperială Thang Long, un complex de palate construite începând din timpul dinastiei Lý, pe la anul 1010 a rămas reşedinţa curţii vietnameze până în 1810, când capitala a fost mutată la Huế. Palatele s-au ruinat apoi sau au fost distruse, în special în timpul colonialiştilor francezi. Au rămas în picioare Poarta Doan Mon, treptele Palatului Kinh Thiên şi Palatul Hậu Lâu, Palatul Prinţesei. Rămăţile vechii citadele au fost decoprtate începând din anii 2000 şi unele dintre vestigii sunt expuse acum în Muzeul Vietnamez de Istorie, iar din 2010 situl a intrat în Patrimoniu Umanităţii listat de UNESCO.

fishing-at-halong-bay-vietnam_15278100

(sursa:tvr.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *