Zanzibar – Paradisul de pe Coasta Neagră, legenda reginei din Saba și Freddy Mercury

Se spune că acum mai bine de 3000 de ani, puternica regină din Saba s-a decis să lase Africa și apele Oceanului Indian și să meargă pe alte meleaguri, necunoscute. Atunci zeița Oceanului i-a spus: „Promite-mi că te vei întoarce într-o bună zi”. Regina a promis și a aruncat în ape două cufere cu perle iar acestea s-au transformat în minunatele insule care formează astăzi Arhipelagul Zanzibar.

Nu știm ce s-a întâmplat cu legendara regină din Saba (consemnată în religiile creștină, iudaică și islamică) dar știm că Zanzibarul este și azi o bijuterie a Africii de Est, un paradis la care visează turiștii din întreaga lume. Plajele fine, apa de cristal, recifele de corali, clima blândă, stațiunile de lux și tradiția culturală a unui loc râvnit, mereu, de toată lumea, toate acestea fac din Zanzibar o zonă minunată.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS ÎN ZANZIBAR

Persanii și apoi arabii au numit arhipelagul Zang Băr, Coasta Neagră, pentru că aici s-a făcut mult timp comerț cu sclavi. Britanicii au transformat apoi zona în colonie, împreună cu Tanzania continentală, de care azi Zanzibarul e legat prin semi-autonomie.

Zanzibar este celebru și pentru că este locul natal al celebrului artist Freddy Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara. Acesta s-a născut în Stone City, azi Zanzibar City, capitala micului stat.

Cele mai multe dintre hoteluri și resorturi se găsesc pe cele două mari insule, Zanzibar și Pemba dar nu trebuie ratate nici călătoriile pe micile insule, cu plaje incredibile, aflate la doar câțiva pași de desișul junglei…

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *