Berlin – Originea numelui, Ursul și obiectivele turistice

Ursul este animalul care apare pe stema orașului iar cuvântul Ber (Bar) – urs stă așadar la originea numelui. Mulți spun că numele capitalei Germaniei vine de la Albert I Ursul, (Albrecht der Bar 1100 -1170), primul margraf de Brandenburg, suveran al regiunii știute de noi, astăzi, drept Berlin.

Mai există o variantă, potrivit căreia numele orașului ar veni de la berl, birl – mlaștină, cuvânt preluat din slava polabiană (a slavilor vestici de pe Elba) și care semăna oricum cu bar – urs.

Dincolo de aceste ipoteze, e cert însă faptul că Berlinul (atestat din 1244) este cunoscut astăzi ca orașul Ursului, gazda Festivalului de Cinema Ursul de Aur și locul unde se sărbătorește mereu, pe 22 martie, Ziua Ursului Berlinez.

CLICK AICI PENTRU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ ICAR TOURS LA BERLIN

Este un oraș minunat, cu o istorie incredibilă și cu obiective pe măsură. Berlinul are 180 de muzee, mai multe decât cele 106 zile ploioase dintr-un an. Există chiar și o Insulă a Muzeelor, cu cinci astfel de obiective, printre ele numărându-se impresionantul Altar Pergamon.

Are, de asemenea, nu mai puțin de 960 de poduri, peste râurile Havel și Spree.

Bineînțeles, nu poți vizita Berlinul fără să mergi la celebrul Zid, de fapt la Galeria Estică, lungă de 1316 metri și împodobită astăzi cu 106 picturi.

Poarta Brandenburg, Muzeul Holocaustului, Reichstag (Clădirea Parlamentului), Alexanderplatz, Biserica Kaiser Wilhelm, Catedrala sau Grădina Zoologică sunt de asemenea locuri pe care orice turist ajuns la Berlin trebuie să le viziteze.

CLICK AICI PENTRU TOATE OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ DE LA ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *