Brugges și minunile unui oraș medieval

Acum aproape 1200 de ani, un conte din Flandra s-a îndrăgostit de fata regelui franc Carol II cel Pleșuv, care stăpânea o parte a Marelui Imperiu Carolingian. Contele Baldwin Braț de Fier a răpit-o pe prințesa Judith și cei doi s-au căsătorit în secret. Când a aflat, regele s-a supărat și i-a trimis în exil, undeva în Nord. Cei doi au ajuns într-o pădure, unde au fost atacați de un urs uriaș. Contele a ucis bestia dintr-o singură lovitură de lance. Cei doi au decis să rămână în locul acela și au construit o mândră fortăreață. Așa s-a născut orașul Brugges, nume care vine din normanda veche și se traduce ca pod, sau punte. Ursul ucis de conte a rămas însemnul heraldic al așezării.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Belgia

Astăzi este capitala provinciei belgiene Flandra de Vest. Este un oraș unde timpul pare să fi rămas în loc. Nu poți să ajungi în Bruges și să nu te îndrăgostești imediat de el. Centrul istoric uriaș, de peste 430 de hectare, a rămas la fel ca în Evul Mediu. Case colorate, palate, turnuri și biserici impozante, toate acestea dau orașului un aer de poveste. Turnul Belfort, care străjuiește Piața Centrală este vechi de aproape opt secole, Dacă urci cele 366 de trepte vei ajunge la ceasul cu 47 de clopote, fiecare având sunetul său distinct. Din vârful turnului vei avea parte de o priveliște extraordinară.

Muzeul Groeninge, Primăria, Palatul Libertății, Muzeul Grunhuse, Lacul Minne Water sau Muzeul Diamantelor sunt de asemenea obiective ce trebuie atinse. Canalele cochete sunt mai frumoase decât cele ale Veneției. Impresionantă este și catedrala Sfânta Maria, Onze Lieve – Vrouver Kerk. Aici poți admira statuia din marmură Madonna, a celebrului Michelangelo, singura operă de acest fel aflată în afara Italiei.

Aici găsești cele mai proaspete oferte de vacanță ale ICAR TOURS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *