Cum poți cunoaște Elveția în doar câteva ore – Parcul Swissminiatur

În sudul extrem al Țării Cantoanelor, în cantonul Ticino, se află un oraș vechi de aproape 1000 de ani numit Melide. Aici, pe malul lacului Ceresio și la poalele unor impozanți munți precum Generoso sau San Salvatore, se află un parc extraordinar, intrat deja în Patrimoniul Unesco: Swissminiatur.

Se traduce ca “Elveția în miniatură” și nu trebuie să fim induși în eroare de numele latine din jur pentru că ne afăm totuși în cantonul elvețian unde se vorbește italiana. Italia este practic la o aruncătură de băț.

Click Aici pentru cea mai bună ofertă în Elveția

De ce este special Parcul Tematic Swissminiatur? Pentru că îți arată practic întreaga țară, cu edificiile și monumentele sale, toate la o scară mică de 1.25. Vei găsi aici peste 120 de modele de clădiri și palate, toate răsfirate într-un parc de 14.000 de metri pătrați. Vei vedea aici și Satul micuței Heidi din Maienfeld, și Castelele Burgdorf și Chillon, Clădirea Parlamentului și chiar și Catedrala din Milano, clădire miniaturală care poate fi admirată însă și din interior.

Swissminiatur este și un paradis de verdeață, cu tot felul de specii de flori minunate și arbori maiestuoși. Între clădiri se plimbă aproape 20 de modele de trenuri miniaturale. Este un loc minunat de destindere, un loc în carecopiii își au propriul lor spațiu de distracție. Inaugurat în 1959, Swissminiatur a fost treptat dezvoltat, ajungând astăzi unul dintre obiectivele cele mai frumoase ale Europei.

CLICK AICI PENTRU OFERTELE SPECIALE DE VACANȚĂ ORIUNDE ÎN LUME CU ICAR TOURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *